Miért van szükség weboldalra?

Miért van szükség weboldalra?

Az Internet rohamos terjedésével hamar egyértelművé vált, hogy a mindennapi élet számos területén, így az üzleti életben is fontos az online megjelenés. Azzal szinte mindenki egyetért, hogy az online jelenlét ma már szinte követelmény, és az ebben rejlő lehetőségeket egyre több cég ismeri fel és próbálja meg kihasználni, azonban még mindig sok olyan kis- és középvállalkozás van, akik azt gondolják, vállalkozásuk népszerűsítéséhez, és az online térben való megjelenéshez elegendő csupán egy Facebook-oldal, nincs szükség saját honlapra.

Pedig egy a vállalkozás számára a közösségi médiában létrehozott üzleti oldal nem helyettesíti a saját honlapot, a Facebook-oldal nem tudja teljes mértékben kiváltani azt, és ahhoz, hogy szélesebb kört elérjünk a vállalkozásunkkal, mindenképpen szükség van az egyedi stílusú saját oldalra.

A Facebook-oldal nem a saját tulajdonunk, azzal nem mi rendelkezünk, ellenben egy saját holnap igen. A közösségi médiában létrehozott üzleti oldalnak kötött a dizájnja, és a struktúrája is, ezeken csak minimálisan, vagy sehogy nem lehet változtatni, míg egy saját honlapnál bármi megvalósítható, a dizájn és a struktúra tetszőlegesen változtatható. A Facebook-oldalt csak a közösségi oldalon regisztrált felhasználók tudják teljes funkcionalitással elérni, ezért ahhoz, hogy igazán széles körhöz eljusson a vállalkozásával, mindenképpen fenn kell tartani saját honlapot is. Tehát mindkét oldal hasznos, és érdemes is fenntartani mindkettőt, de más-más célt szolgálnak, és más célcsoport eléréséhez járulhatnak hozzá.